www.misstella.nl - USP 1
www.misstella.nl - USP 2
www.misstella.nl - USP 3

Zijde informatie

Wie houdt er niet van zijde? Deze heerlijke zachte en gladde stof is een natuurlijk product, afkomstig van o.a. de zijderups. Het wordt gemaakt van de draden waarmee de rups een cocon spint.

ZijdepopZijdedraad

Eigenschappen van zijde

Zijde is zeer geschikt voor kleding en beddengoed omdat het temperatuur regulerend is. Dit betekent dat bij warm weer de zijde koel aanvoelt en bij koud weer juist zorgt voor warmte. Verder is zijde soepel, glanzend, brandwerend en in staat tot het opnemen van veel vocht zonder dat het nat aanvoelt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat zijde een heerlijke stof is en al eeuwenlang zeer gewild is.

Kwaliteit van zijde

De kwaliteit van zijde wordt berekend aan de hand van het gewicht van een bepaalde afmeting van de stof. Hier komt een waarde uit, en dat wordt aangegeven in momme (mm). Hoe zwaarder de zijde, hoe hoger de kwaliteit en dus hoe hoger de momme waarde. Voor kleding wordt vaak zijde gebruikt met een momme tussen de 8 en 12.

Wasvoorschriften

Zijde is vuilafstotend en hoeft daarom niet veel gewassen te worden. Als je zijde gewoon goed lucht zorgt het al voor een natuurlijke frisheid. Mocht je zijde wel willen wassen, is het belangrijk om te weten hoe je dat het beste kunt doen.

Wat moet je wel doen?

  • Op de hand wassen op 30 graden met een fijn wasmiddel (vloeibaar, dat geschikt is voor zijde) en naspoelen met lauw water.
  • Indien de wasmachine een speciaal ‘zijde programma’ heeft kun je ook de wasmachine gebruiken. Het is belangrijk om zijde altijd apart te wassen, en op maximaal 400 toeren laten centrifugeren.
  • Uithangen om te laten drogen.
  • Als het nog licht vochtig is kan de zijde binnenstebuiten worden gestreken, op de zijde stand. Meestal is dit met 1 stip van het strijkijzer.

Wat moet je niet doen?

  • Zijde nooit laten inweken.
  • Gebruik geen waspoeder, maar een fijn vloeibaar wasmiddel geschikt voor zijde.
  • Niet drogen in de zon, radiator of in de wasdroger.
  • Gebruik geen chemische reinigingsmiddelen en/of bleek.
  • De zijde niet schrobben of (uit)wringen.
 
 
 
 

Internationaal

misstella.nl
misstella.com
misstella.de
misstella.fr
misstella.es
 

Alle prijzen in EUR en inclusief BTW.